רמת האלימות בבתי הספר : רחובות נמנית בין הערים הגדולות עם מדד אלימות נמוך

ארז שרווינטר

בעלים, מנכ"ל ועיתונאי בקבוצת ניוז

על פי המפה שהכין אתר מדלן עבור ynet, ב-30% מבתי הספר העידו לפחות ארבעה תלמידים כי הוכו על-ידי חבריהם. בין עשרת בתי הספר בפילוח לפי ערים גדולות שנבחנו בשנים 2016-2015 ניתן למצוא את רחובות עם מדד מסכם נמוך של מעורבות תלמידים באירועי אלימות .בפילוח לפי בתי ספר שנבחנו בעיר בשנת 2015 ניתן לראות כי מתוך 14 בתי הספר ממ"ד חב"ד בנים הכי אלים עם 37% ו- חמ"ד אמי"ת הלל עם 3% הכי נמוך של מעורבות תלמידים באירועי אלימות.

מנתוני מפת החינוך של ישראל לשנת 2016 עולה כי ב-30% מבתי הספר העידו ארבעה עד שישה תלמידים כי הוכו על ידי חבריהם בחודש שקדם למילוי השאלון. ב-27% מבתי ספר העידו על כך 4-2 תלמידים, וב-17% מבתי הספר שישה עד שמונה תלמידים העידו כי הוכו על ידי חבריהם בחודש שקדם למילוי השאלון. ב-13% מבתי הספר העידו על כך עד שני תלמידים וב-12% בתי ספר העידו על כך יותר משמונה תלמידים.
בפילוח לפי ערים גדולות שנבחנו בשנים 2016-2015 ניתן לראות כי מדד מסכם נמוך של מעורבות תלמידים באירועי אלימות נרשם בין היתר בנתניה, רמת השרון, בת ים, חולון, אשדוד, רחובות, בני ברק, עפולה, נתיבות, ירושלים, אשקלון ובאר שבע.
בפילוח לפי בתי ספר שנבחנו בעיר בשנת 2015 ניתן לראות כי מתוך 14 בתי הספר ממ"ד חב"ד בנים הכי אלים עם 37% ו- חמ"ד אמי"ת הלל עם 3% הכי נמוך של מעורבות תלמידים באירועי אלימות.

עוד נמצא כי קיים מתאם חיובי בין הרצון של הילדים להישאר בבית הספר, לבין הדירוג של בית הספר במדד החינוך. למשל, בתי ספר שבהם מספר התלמידים שענו בחיוב על ההיגד "גם אילו הייתי יכול, לא הייתי עובר לבית ספר אחר" היה הגבוה ביותר, דורגו גבוה במדד ההישגים הלימודיים, ולהיפך.
במשרד החינוך מציינים כי הם עמלים כל העת על תוכניות למיגור תופעת האלימות בתוך מוסדות החינוך. מנתוני המשרד לשנת 2016 עולה כי נרשמה ירידה בהיקף האלימות בכל שכבות הגיל. סקרי האלימות שמועברים באופן שוטף בכל מוסדות החינוך מאפשרים למשרד לבנות תוכניות התערבות בבתי ספר שבהם נרשמים אירועי אלימות רבים.
מעבר לכך, הוגברה הנוכחות הפיזית והרגשית של מבוגרים בבית הספר והפעלת פיקוח והשגחה במהלך יום הלימודים. כמו כן שולבו תוכניות רגשיות וחברתיות המקדמות פיתוח כישורי חיים, ערכים, והקניה של כלים חלופיים לפתרון בעיות ולהטמעתם כחלק מאורח החיים. בנוסף לכך קיים טיפול בתלמידים המאופיינים בבעיות משמעת והתנהגות; כחלק מהתוכנית, בית הספר ממפה את המקורות והמניעים לבעיות משמעת ואלימות ומפתח מענה מותאם לצורכי התלמידים באופן פרטני וקבוצתי, לרבות באמצעות הדרכת הורים וצוותי חינוך.

אמיר ווינשטוק, ממייסדי אתר מדלן אמר: "מפת החינוך מספקת להורים תמונה ברורה באשר לרמת החינוך וההישגים הלימודיים בבית הספר של ילדיהם, ולא פחות חשוב – מאפשרת להם לקבל תמונת מצב על ההתרחשות היומיומית. קבלת מידע ונתונים המצביעים על רמת אלימות גבוהה יכולה להניע את ההורים לפעול יחד עם צוות ההוראה להחזרת תחושת הביטחון של התלמידים".

מקור-ynet

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *