משפחת ג'ראפי עלתה לארץ ישראל ב-1949 והשתקעה בעין שמר וגדלה והתברכה בשבט המונה כ-1000 והערב חגגה כנס משפחות לדורותיה בין יוצאי השבט, יואב ג'ראפי ,שוערה של הפועל תל אביב בכדורגל
הערב(שלישי) נערך כנס ייחודי במרכז מורשת יהדות תימן וקהילות ישראל ברחובות. משפחת ג'ראפי הענפה אשר עלתה לארץ ישראל בשנת.1949והשתכנה בעין שמר. התפתחה מאז ונטעה שורשים בכל הארץ ומונה כיום כ- 1000 נפש 270 מתוכם מילאו כל פינה באולם המוזיאון.גם ח"כ לשעבר נאוה בוקר שבמקור הייתה ג'ראפי עת התגוררה בנעוריה בפרדס חנה גם הגיעה לכבד בנכחותה את השבט המורחב.עוד שגריר של המשפחה הוא השוער יואב ג'ראפי המשחק בשרות הפועל תל אביב בכדורגל.
כאמור, אחה"צ התכנסו כ-270 מבני השבט לחגוג כנס משפחתי וגם להעלאת את זכרו של יעקב (סאלם)ג'ראפי שנרצח במחנה העולים,עין שמר. האירוע התרחש ב-8 באפריל 1950, כ"א בניסן, שביעי של פסח. עיתוני היום שלמחרת דיווחו כי בשעות הצהריים של החג, שחל בשבת, פרצה קטטה בתור לאוכל בין עולות תימן במחנה ב' של המעברה, וכי שומרי המחנה הפרידו בין הצדדים, עצרו את אחת מהעולות בחשד שפצעה ילד והביאו אותה לנקודת המשטרה במחנה. כמה מהעולים, שחששו לפגיעה בכבוד המשפחה, הסתערו על "המקום שבו הוחזקה האישה התימנית לבד עם גבר זר", התקיפו בחמת זעם בידיים חשופות ובאלות את הנוטר דרוקס ששמר עליה ופצעו אותו באורח קשה. על פי הדיווחים, בסביבות השעה 13:00 הוא ירה באוויר כדי להרתיע את תוקפיו, ולאחר מכן ירה גם כמה יריות לתוך הקהל, ופגע בעולה סאלם אבן סאלם יעקב ג'רפי, כבן 25, שלפי הדיווח לא שעה לאזהרותיו וניסה לפרוץ את דלת נקודת המשטרה כשהוא מלווה ומקבל עידוד מעשרות מיושבי המחנה שכבר התגודדו במקום.
גופתו של ג'רפי נקברה בחשאי על ידי המשטרה, והמשפחה לא הורשתה להשתתף בהלוויה – גם לא אביו השכול, אלמנתו וילדיו שנותרו יתומים. לאורך השנים שמרה המדינה בסוד את מקום קבורתו של ג'רפי, ולבני המשפחה לא נמסר אף פרט עליו. אין חולק על כך שג'רפי נהרג מפגיעת שלושה כדורים ומדימומים מפציעותיו בבטן, בחזה ובידו הימנית. מותו רק הסעיר את הרוחות עוד יותר. באוקטובר 2017 ערכה ח"כ נורית קורן סיור עם הוועדה שבראשותה בבית העלמין חוף הכרמל, כחלק מסדרת סיורים שמקיימת הוועדה בבתי הקברות שבהם נטמנו תינוקות וילדים שמתו בעשרות השנים הראשונות לקום המדינה. במהלך הסיור התברר שג'רפי קבור שם, ואנשי חברה קדישא הספרדית נענו לדרישתו והצביעו על קברו שסומן "אלמוני". ברגע מרגש במיוחד, קרוב משפחתו שהשתתף בסיור אמר קדיש על קברו, לראשונה, 67 שנים לאחר שנטמן שם.
בהמשך נעלה מצגת על האחים לבית משפחת גראפי מלפני כ 150 שנה. דר' גברא ידבר על עליית יהדות תימן ובפרט על היהודים בג'ראף שבתימן. עוד נטלו חלק באירוע רחל ידיד יו"ר עמותת אעלה בתמר. והזמרים, ציון גולן ואהרון ירימי.