תמורת 1.1 מיליארד דולר: חברת "נוירודרם" מרחובות תימכר למיצובישי

ארז שרווינטר

בעלים, מנכ"ל ועיתונאי בקבוצת ניוז

החברה, הממוקמת בפארק המדע מפתחת תכשירים לטיפול במערכת העצבים, נמכרה לתאגיד הרכב היפני בתמורה ל-39 דולר למניה במזומן. הסטארט-אפ נמכר על אף שלא הציג עדיין הכנסה משמעותית

אקזיט ישראלי ענק בתחום הביומד: חברת התרופות נוירודרם שבפארק המדע רחובות המעסיקה כ-77 עובדים נמכרת תמורת 1.1 מיליארד דולר במזומן – רכישת הפארמה הגדולה בישראל, ואחת העסקאות הגדולות במשק הישראלי בכלל. הרוכשת היא מיצובישי טנאבה היפנית חברת פארמה יפנית ותיקה הנסחרת "מעבר לדלפק" בוול סטריט לפי שווי של 13 מיליארד דולר, וגם בבורסת יפן.

ד"ר עודד ליברמן, מנכ"ל נוירודרם מסר עם פרסום דבר העסקה: "אנו מאמינים שהעסקה תניב יתרונות חשובים לבעלי המניות של נוירודרם ולחולי מחלת פרקינסון הזקוקים בדחיפות לטיפולים חדשניים. מיצובישי טנאבה, הפגינה מומחיות בפיתוח ומסחור בתחום הנוירולוגי ואנו בטוחים ששילוב משאביהם והנתונים החזקים התומכים ב-ND0612, התרופה המתקדמת שלנו למחלת פרקינסון והנמצאת בניסוי שלב III, יסייע להפוך את הטיפול החדש והחשוב הזה לזמין במהירות האפשרית. העסקה גם מעניקה לבעלי המניות שלנו תשואה משמעותית על השקעתם בנוירודרם ומשקפת את הערך שכבר יצרנו".

ד"ר עודד ליברמן העסקה תניב יתרונות לחולי מחלת פרקינסון
נוירודרם מפתחת שיטת הולכה חדשה לתרופות, כאשר התחום העיקרי בו היא מתרכזת הוא הפרקינסון. בתחום זה היא מקווה להשיק בשנה-שנתיים הקרובות תרופה במינון נמוך, המחליפה תרופה קיימת בשוק הניתנת בבליעה, וכן תרופה במינון גבוה שעשויה להחליף ניתוח במסגרתו משתילים מנגנון המשחרר את התרופה בגוף

נוירודרם פיתחה פורמולציה ייחודית של לבודופה, התרופה הפופולארית לפרקינסון, אותה ניתן להעביר דרך העור ישירות למחזור הדם, במקום בבליעה כפי שמקובל היום. העברת התרופה ישירות למחזור הדם אמורה לאפשר מתן מינון גבוה יותר של התרופה, וכן למנוע עליות וירידות חדות ברמות התרופות בדם, כפי שמתקבלות כאשר התרופה ניתנת בבליעה. מצבים של קיפאון נוצרים בין היתר כתוצאה ממינון לא אופטימלי של התרופה בדם, ונוירודרם הראתה בניסוי כי היא אכן מפחיתה אותם.

המשאבה של נוירודרם מחקה את המנגנון של משאבת אינסולין לחולי סוכרת. היא תלויה על חגורה, ומחוברת בצינור דק לבטן שמזליף את התרופה במשך 24 שעות ביממה. התכשיר נותן מענה לכמה מהבעיות האופייניות לטיפול בחולי פרקינסון בשלב מתקדם: התפרקות והתפנות מהירה מהדם של לוודופה קרבידופה. תופעה זו מקטינה את השפעת הטיפול התרופתי במתן אורלי ככל שהמחלה מתקדמת. היא גורמת לכך שפרק הזמן שבו החולה סובל מהסימפטומים של המחלה, כמו רעד בזרועות וקשיון בשרירים, הולך ומתארך. זאת כשהמטופל סובל מתנודתיות חזקה ביכולתו המוטורית, וסובל מהופעתן של תנועות בלתי רצוניות, שגורמות להפרעות תפקודיות ובעיות חברתיות.

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *