אישום: תושב המרכז בן 47 נעצר השבוע בחשד שאיים על עובדת רווחה במרכז הקשר של עיריית רחובות. לפי כתב האישום, אמר למטפל שלו: "אני כבר מבין שאני אשחט אותם, הם נאצים, הם חלאת המין האנושי"
במסגרת הליל פלילי מהיר הגישה התביעה המשטרתית מחוז מרכז, היום (חמישי), כתב אישום לבית משפט השלום בראשון לציון נגד גבר בן 47 מתל אביב. הוא מואשם באיומים, ריבוי עבירות, נגד עובדת סוציאלית במרכז הקשר של האגף לשירותים חברתיים בעיריית רחובות. כתב האישום הוגש יומיים בלבד לאחר מעצרו ולצדו בקשה לעצור אותו עד תום ההליכים.
מהאישום עלה כי הנאשם ריצה בעבר שנה וחצי מאסר בפועל. העונש ניתן לו לאחר שחנק את גרושתו ברחוב לעיני בתם הקטינה. אחרי שחרורו ביקש לחדש את הקשר עם הילדה, ובית המשפט הורה על תוכנית לחידוש הקשר במרכז הקשר ברחובות. את התוכנית ליוותה המתלוננת, עובדת סוציאלית בעירייה.
במהלך מפגשים עם עובד סוציאלי ופסיכיאטרי שטיפל בו בארבעת החודשים האחרונים, אמר הנאשם שיבוא חשבון עם העובדת הסוציאלית וישחט אותה. הוא גם השמיע איומים נגד גורמים נוספים שמעורבים בטיפול בו ובהם: "אני אשחט אותם", "מגיע להם, לסלק אותם מדרך החיים", "אני מסוגל להרוג את כולם" ו"בתנאים מסוימים אני מסוגל לממש את זה".

ב-20 באוקטובר פנה המטפל לעובדת הסוציאלית ולמנהלת המחלקה שלה. הוא אמר להן שהוא חושש לשלומה בגלל האובססיביות של הנאשם כלפיה והורה למנהלת האגף לעשות הכול כדי לשמור עליה. באותו יום נפגשה העובדת עם הנאשם והבהירה לו שאינו רשאי להוציא את הילדה מתחומי העיר. לפי כתב האישום, הוא הביע חוסר שביעות רצון ושאל אותה מתי יסתיימו המפגשים ומה בכוונתה למסור לבית המשפט. למחרת, אחרי חצות, התקשר הנאשם למטפל, שאל אותו "מה סיפרת להם" ואיים: "יהיו תוצאות מרחיקות לכת". בעקבות השיחה הודיע לו המטפל על סיום הקשר הטיפולי.
בבקשת המעצר צוין שאיים גם על גרושתו ועל בן זוגה: "אני אגמור אותה, לא מגיע לה לחיות". עוד נכתב בבקשה שהוא הורשע ב-2025 באיומים ובתקיפה חבלנית של בת זוגו, ותלוי ועומד נגדו מאסר על תנאי בן שישה חודשים שניתן להפעלה. לטענת המדינה, נשקפת ממנו מסוכנות לציבור ולעובדי ציבור בפרט, וקיים חשש שינסה להשפיע על העדים.
בחקירתו במשטרה הכחיש שאיים על העובדת הסוציאלית ועל המטפל. הוא מסר שהוא מאובחן כסובל מפוסט טראומה מורכבת ושהפסיק להגיע לטיפול כי גילה שהמטפל מעביר מידע עליו לאמו ולעורך דינו.





