ארגון "בצלמו" פנה לרשויות האכיפה נגד אפליה גזענית באולמות אירועים
בעקבות האפליה גזענית חמורה באולמות אירועים "בצלמו" קוראת לפיקוח אכיפה והסברה באופן מידי.
אתמול פורסם ברשתות החברתיות צילום מסך של רב מלצרים שמחפש מלצרים אבל לא ממוצא אתיופי.
בעקבות כך פנה ארגון בצלמו ליחידה למאבק בגזענות ולנציבות שיוויון הזדמנויות בעבודה לטפל בתופעה.
נזכיר כי אתמול פורסם כי רב מלצרים באולם האירועים "אלגריה" בצומת בילו, סרב לקבל מלצרים ממוצא אתיופי. ארגון בצלמו פנה היום ליחידה למאבק בגזענות ולנציבות שוויון הזדמנויות בעבודה. לדברי הארגון, מדובר במעשה חמור של גזענות אפליה והפרה של חוק איסור אפליה בעבודה.
מנכ"ל "בצלמו", שי גליק, מציין כי פנה מיידית לבעלי האולם והם הודיעו לו שמי שפרסם את המודעה הזו היה עובד שלהם אך המודעה הייתה על דעתו בלבד והוא פוטר באופן מידי, וכי האולם פרסם הודעת גינוי חריפה בנושא בעמודים הרשמיים.
עם זאת, בצלמו לא הסתפקו בכך ופנו ליחידה ולנציבות לבצע בדיקת עומק שכן נראה שמדובר בתופעה רחבה יותר, וקיים חשש שמקרים דומים מתרחשים במקומות נוספים. רק בצורה פחות רשמית ומתועדת.
הארגון קורא לרשויות לפעול באופן מונע, לבדוק את המקרה ביסודיות, ולאכוף את החוק כולל פרסום מקדים לבעלי עסקים ואולמות, ופיקוח כדי להבטיח שהתופעה לא תחזור על עצמה. כמו כן, הארגון מבקש לקדם מודעות בקרב בעלי עסקים ואולמות אירועים על חשיבות הגיוון ומניעת האפליה.

שי גליק מנכ"ל בצלמו מסר: "כחבר ביחידה למאבק בגזענות לא יכולתי להישאר אדיש למקרה המזעזע והמקומם הזה. מדובר בתופעה רחבה בהרבה וחובה על גופי השלטון לאכוף ביד קשה את האפליה , בד בבד יש לקדם פרסומים על חשיבות השילוב והגיוון. למדינת ישראל יש חובה לעזור ולחבק את אחינו יוצאי אתיופיה ולפתוח להם דלתות ככל האפשר!".





