השבוע במנגל: הדרמה שהתרחשה לפני הגעתו של מתן דיל, החגיגות בבית משפחת צברי, השווארמה של עידית סילמן, הפלאפל של בועז ביסמוט והמבוכה שיצר חנוך דאום.
ראשון: כנס של ארגון נכי צה״ל שנערך במתנ״ס חוויות קריית משה ברחובות סיפק רגע רכילות משעשע. הסטנדאפיסט חנוך דאום שיבח על הבמה את הקודקוד של רחובות מתן דיל, חברת המועצה קארין ברגינסקי הוסיפה וצעקה מהקהל לעבר דאום שהוא עושה עוד הרבה דברים טובים. דאום מיד עקץ: “הנה הלקק… אל תדאגי, את תקבלי סגנות”, ובאולם נקרעו מצחוק.

ראשון: שמחה גדולה אצל משפחת משעלי – נוי ואלון חגגו את ברית בנם אביאל. האירוע המרגש נערך באולמי ויגו, שם כיבד כסנדק עידן חניה, בעל חנות גלאס פון ברחוב הרצל 95 ברחובות. בין מקבלי הברכות נמנה גם עמית אליהו, בעל חנות יבולי אליהו ברחוב הרצל 43.
מזל טוב למשפחה המאושרת ולתינוק היקר אביאל – שיגדלוהו לתורה, לחופה ולמעשים טובים!
שני: דרמה רגע לפני ברכת ראש העיר במדרשת הנשים היכל משה. דקות ספורות לפני הגעתו של הקודקוד של רחובות מתן דיל, לברך את הקהל, אחת הנשים במדרשה חשה ברע וככל הנראה התעלפה. יועץ ראש העיר חגי מנדלוביץ’, שהנו חובש בכיר ומתנדב באיחוד הצלה, מיהר להגיש לה עזרה רפואית ולהרגיע את הנוכחים. תוך כדי טיפול רפואי. כשדיל הגיע הוא שמע את שהתרחש והתרגש לשמוע על המעשה האצילי של יועצו החרוץ מנדלוביץ'.
שני: רגע של הכרת הטוב: הזמר המצליח ביותר במדינה, אייל גולן קיבל מגן הוקרה מיצחק כץ, פעיל חברתי רחובותי המלווה את גדוד ארז, על אירוח מאות לוחמים בהופעות "גולד" בפארק הירקון בחודש שעבר.
"הגשמת להם חלום. אחרי שכל הכרטיסים נמכרו, האלופים שלך פינו לנו מקומות", אמר כץ בהתרגשות. גולן השיב: "כבוד הוא לי שהייתם בהופעות – אתם הגיבורים האמיתיים".
שלישי: שמחה גדולה במשפחת סקטר: תושב רחובות ובכיר בבית החולים קפלן, נדב סקטר ורעייתו יעל, חגגו ברית לבנם רון שנולד להם אחרי שתי בנות. את תפקיד הסנדק מילא הדוד המוכר והאהוב, דודו סקטר (“דודו הקוסם”), שנשאר לשבת דקות ארוכות לברך את כל מי שרק ביקש, הראשון היה האב המאושר. נאחל למשפחה הרבה נחת, שמחה ואושר.
שלישי: ועדת החינוך של עיריית רחובות התכנסה בשעה 17:00, בהובלת סגן ראש העיר זהר בלום, אבל רגע אחד גנב את ההצגה: בלום איחל בחיוך לאפרת צוקרמן, ראש מינהל החינוך, שיישבו יחד בוועדה גם בחנוכה הבא – רמז עבה לכך שהיה שמח לראותה נשארת בתפקיד. כזכור, צוקרמן צפויה בקרוב לעבור לחברה העירונית ולכהן כמנכ״לית. בוועדה השתתפו חברי המועצה אפי בן גד, קארין ברגינסקי, מגי סלע וגר, אלדד גדסי ויוליה קפלן, לצד יו״ר הנהגת ההורים העירונית צופית גולן. המסר עבר, עכשיו נותר לראות איפה צוקרמן תדליק את נרות חנוכה הבאים.

שלישי: בחגיגת יט כסלו המרכזית שהתקיימה בבית הכנסת חב״ד ברחובות, נרשמה מבוכה קלה כשהרב הראשי לישראל הרב קלמן בר, פתח את נאומו בהבעת תודה לסגן ראש המועצה הדתית אבנר אקוע ומיד תיקן את עצמו לראש המועצה. מיד אחרי האירוע ירדו השניים למטה מחוייכים ושמו את התקרית מאחוריהם.
שלישי: סגנית ראש העיר רחובות, איטל בציר אלשיך, השתתפה בשלושה ימים רצופים ומרוכזים בחיפה, בסדנא מקצועית לתכנון עירוני ועירוניות מטעם עמותת ״מרחב״,
המשרד להגנת הסביבה ו״קול מקומי״. בסדנא השתתפו חמישה סגני וסגניות ראשי ערים. האדריכל פרופ׳ הלל שוקן, שהקים את עמותת ״מרחב״ ומכונה כאדמו״ר לתכנון ובנייה, שיתף בפייסבוק את הפוסט שהעלתה בציר אלשיך על הסדנא וכתב: ״לא משנה כמה טוב תהיה כמורה. העיקר שיש לך תלמידים ותלמידות כמו איטל בציר אלשיך, המבריקה. היה תענוג לבלות איתה ועם עמיתיה ולרדת איתם לעומקה של עירוניות״.
רביעי: מפגש מקרי עם הרבה כוונות טובות: המשנה לראש עיריית רחובות דני מרשה המחזיק בתיק התחדשות עירונית, נתקל באקראי בעמיתתו מהעיר לוד, אלמז זרו – משנה לראש העיר, מחזיקת תיק התקשורת והממונה על חוק הנגישות לאנשים עם מוגבלויות. השניים, בני העדה האתיופית שמכירים מפעילויות משותפות לאורך השנים, ניצלו את המפגש כדי לסמן כיוון חדש של שיתוף פעולה לטובת הקהילות בלוד וברחובות. מבטיח. המנגל כמובן ימשיך לעקוב.

רביעי: מפגש מקצועי נערך בשיתוף פורום השכונות והחברה העירונית, במפגש נדונו הצרכים המרכזיים של תושבי השכונות והדרכים לשיתוף פעולה הדוק יותר, בין הגורמים העירוניים לקהילה. במפגש השתתפו מיטל רוקח, דודי אשכנזי, שירי קלר, טל מרדכי וירדן שר. במקביל, טל מרדכי וירדן שר לא חיכו לתקציבים או אישורים ויצאו לפרויקט עצמאי, של חלוקת סופגניות ומתנות לילדי גני נופך ותרשיש בשכונת אושיות, מעשה קהילתי חם ומחבר.
רביעי: חברת מועצת העיר רחובות, קארין ברגינסקי, מונתה פה אחד ליו"ר דירקטוריון רשת חוויות. הישיבה התקיימה באווירה טובה למרות החשש מהמזג האוויר, מי שהכריע היה מנכ"ל הרשת גולן ביטון שלא ויתר על קיומה. ולברך הגיעו בני משפחתה – בעלה יבגני, ביתם שלי, בנם איתן ואפילו כלב המשפחה קאי שגנב את ההצגה.
רביעי: מזל טוב חם לסגן ראש המועצה הדתית וגזבר המועצה, שאול גולדברג, ולרעייתו חני, לרגל הולדת התאומים ולברית המרגשת שנערכה באולם גאיה. לאירוע הגיעו לכבד ולהתרגש ראש המועצה אבנר אקוע, חברי מועצת העיר פנחס הומינר, אלדד גדסי ושי קזיוף, המשנה לראש העיר אריה ליפסקר ומכובדים נוספים. ברגע השיא נקראו הרכים בשמות המיוחדים והמרגשים: שניאור זלמן ו־דב בער. המון נחת, בריאות ושמחות למשפחה! 💙💙
חמישי: בעל שווארמה "מומי" באילת פרסם פוסט נרגש אחרי שהשרה עידית סילמן, תושבת העיר רחובות, ביקרה אצלו בפעם השנייה השנה לאחר שהשתתפה בכנס באילת. "איזה כבוד", כתב בהתלהבות, "אישה פשוט מדהימה". התגובות לא איחרו לבוא, אבל מומי? לא התרשם."זכינו לשבת איתה לשיחה מעניינת כמו תמיד, אישה פשוט מדהימה, אוהבים אותך מכל ליבנו".

חמישי: רגע של גאווה אבהית טהורה לאייל גולן. הזמר המצליח ביותר במדינה, שיתף ברגע מרגש – אלין בתו עלתה לראשונה על במת הפסטיגל. "ילדה שלי יפה ומוכשרת, ישבתי בקהל והתמלאתי בגאווה", כתב גולן. "לפני 25 שנים אני הייתי על במת הפסטיגל והיום את כבשת אותה. לשמוע את הקהל קורא בשמך ומריע לך, אני מבין שהשם יתברך בירך אותי. אהבה של אבא ❤️".
גם אמה, אילנית לוי, הגיעה לפרגן עם בעלה אלירז שדה, תושבי רחובות, האחות הקטנה אריאה והאחים ליאם ויאן. אילנית רשמה: "יום של התרגשות שיא".

צילום מסך אינסטגרם
חמישי: יו״ר ועדת חוץ ובטחון ח"כ בועז ביסמוט, הגיע לפגישה בעיר רחובות עם רבני חב״ד כחלק מהכנת חוק הגיוס. לאחר הפגישה, עצר ביסמוט לסיור מיוחד במרכז ״מוארים״, מרכז ייחודי לטיפולים משפחתיים מייסודו של הרב מנחם גלוכובסקי רב מרכז העיר. את הסיור הובילו הרב יחיאל גלוכובסקי והמשנה לראש העיר אריה ליפסקר.
שישי: מזל טוב לאדם יוסף, בנם של הקומיקאי הרחובותי המצליח אוראל צברי ורעייתו סיון, חגג הולדת שנה. “אדם יוסף שלנו, בוצקי החלומות בן שנה! תודה על האור, השמחה והחיוכים שאתה מרעיף עלינו. שנה שהפכת אותנו מילדים בעולם לילדים שיש להם ילד בעולם. תגדל להיות מה שרק תרצה, ובלבד שתהיה עם לב טוב ואוהב. מזל טוב ילד שלנו מקסים!”.

פפראצי השבוע
שני: בשעה 10:05, הקודקוד של רחובות מתן דיל, נצפה רוכש חנוכיה ושמן לביתו, תוך שזוכה ללחיצות ידיים חמות מצד תושבים שמברכים אותו בהתלהבות. למרות האפשרות לעקוף בתור, דיל המתין בסבלנות, תזכורת קטנה שלפעמים מנהיגות היא גם עניין של נימוס וסבלנות.

חמישי: ח"כ בועז ביסמוט והלימון בפלאפל השכונה. ח"כ בועז ביסמוט, יו"ר ועדת חוץ וביטחון, עצר לרגע בשכונת שעריים ברחובות, אבל לא לדיון פוליטי, אלא לדוכן הפלאפל האהוב עליו! עם נהגו ומאבטחו לצידו, ביסמוט פרגן למקום וביקש רק דבר אחד: "תוסיף לימון לטחינה". מסתבר שגם לחברי הכנסת מגיע חומץ של שמחה לפעמים!

שישי: בשעה 10:22, התארח סגן ראש העיר רחובות זהר בלום, בפרלמנט הוותיק בעיר של יו"ר מרחב ההסתדרות עודד עמרם, חברי הפרלמנט מגיעים למפגש חברתי מדי שישי למאפיית פארין ברחוב הרצל. חברי הפרלמנט – יו"ר כללית פרוספר בן חמו, אבי זרחי מאולפני רחובות, יו"ר ועד תנובה אחיאב שמחי, כדורגלן העבר יורם אורנשטיין, אלון עוזרי, מלאך רוטשס, ומשה צברי.

















תגובה אחת
9לעורך הנכבד.זכותך לבחור צד.אבל תמיד כשאני קורא את מה שאתה כותב משום מה נראה לי שאני בערוץ 14.לפחו. תעשה גלוי נאות ואז מי שלא ירצה ידלג בכבוד רב עבודי חזי