שלושה תושבי רחובות נאשמים בהצתת רכבים, הודעות וואטסאפ קוליות ביניהם הפלילו את מעשיהם
תמונה ראשית: אילוסטרציה
כתב אישום חמור הוגש היום (חמישי) לבית משפט המחוזי בלוד, נגד שלושה תושבי רחובות, בני 51, 49 ו-37, בהצתה מכוונת של שני רכבים ברחוב כצנלסון בעיר. על פי החשד, האירוע התרחש ב-24 ביוני 2025 בשעות הלילה כחלק מפעולה מתוכננת.

בשעה 02:53 הגיע אחד הנאשמים לחצר הבית עם בקבוק חומר דליק, שפך אותו על גלגל הרכב והצית. לאחר שהניסיון הראשון נכשל, חזר בשעה 05:05 וביצע הצתה נוספת שהצליחה.

הנאשמים תיעדו את המעשה ושלחו את הסרטונים בווטסאפ. בתגובה לסרטון כתב אחד מהם: "לא רואים כלום, ילך לשטח יותר מאוחר… שיסיים את העבודה אחרי צוהריים".
בהקלטה קולית נוספת אמר אחד הנאשמים: "אתה רואה איזה מנגל, ואלה היה מנגל טוב, הפסדת… הוא יצטער שלא עשה איתנו מנגל, וואלה היה כיף, אווירה טובה". הנאשמים גם דנו במחיקת הראיות.
השריפה גרמה לנזק נרחב לשני הרכבים.
הרכב הראשי – חלקים חרוכים ברחבי הרכב, פגיעה למנוע, שמשות שבורות, צמיגים שאיבדו מסה, כיסאות מפויחים ועוד נזקים נרחבים. רכב נוסף – צמיג חרוך, פגוש מותך, פנסים שאיבדו מסה, חלקים חרוכים במנוע ובחלק העליון של לוח השעונות.
לנאשמים רקע פלילי עשיר
המעצר הוארך עד תום ההליכים נוכח העבר הפלילי העשיר של הנאשמים. לפי בקשת המעצר: לנאשם הראשון (51): 14 הרשעות קודמות בעבירות סמים, איומים, רכוש ואלימות, ריצה מאסרים ממושכים. לנאשם השני (49): 5 הרשעות בגניבה, איומים, תקיפת בת זוג והיזק לרכוש.
לנאשם השלישי (37): 6 הרשעות בסמים, שיבוש מהלכי משפט, תקיפה ואיומים.

סיכון לביטחון הציבור
בית המשפט קיבל את בקשת המעצר לאור החשש לביטחון הציבור. התביעה ציינה כי "מעשי הנאשמים וכן נסיבות האירוע ובפרט העובדה כי הנאשמים הבעירו אש באופן מתוכנן ובצוות בקרבת שכונת מגורים, בשעת לילה מאוחרת – כל אלה מלמדים כי קיים יסוד סביר לחשש שיסכנו בטחון הציבור". הנאשמים מואשמים בהצתה, ניסיון הצתה ושיבוש מהלכי משפט.





