מאסר על תנאי בלבד למרות שאיים להרוג רופאה בבית החולים קפלן ואף תקף שוטרים
בית משפט השלום ברחובות גזר את דינו של גבר בן 39 שהורשע באיומים חמורים על רופאה, תקיפת מאבטחים ושוטר, והשמעת קריאות גזעניות בבית החולים קפלן – אך חרג לקולה ממתחם הענישה ולא גזר מאסר בפועל. האירוע התרחש ביולי 2020 כאשר הנאשם הגיע למיון בית החולים קפלן, לקבלת טיפול רפואי. כאשר ניגשה אליו רופאה לבדוק אותו, הוא פנה אליה בהערות בעלות אופי גזעני "אני מדבר עברית, את לא מבינה לכי תדברי עם ערבים ". הרופאה חזרה לדלפק והנאשם זינק ממיטתו כשהוא צועק "איפה הרופאה הזאת, אני רוצה להרוג אותה".

מאבטחים שהגיעו למקום הצליחו לעצור אותו, אך הוא המשיך להשתולל והכה את אחד המאבטחים בברך. במהלך האירוע איים הנאשם: "אני אהרוג אותך" וצעק "אני אשרוף את בית החולים". כאשר הגיעו שוטרים למקום, דחף הנאשם והכה בכתפו של אחד השוטרים שניסה לעצור אותו.

סנגורו, עו"ד אביחי חג'בי הצליח לשכנע את השופטת קרן וקסלר להקל בעונשו וזו אכן דחתה את הבקשה לביטול הרשעתו וציינה: "ראוי לציין כי אין להשלים עם מצב בו אנשי צוות רפואי יחושו כי הם מאוימים או ימצאו עצמם מוכים ומותקפים על-ידי מטופל בעת שהם עושים את מלאכתם נאמנה".
מתחם הענישה ההולם שנקבע בחוק נע כאמור בין מספר חודשי מאסר בעבודות שירות ועד 15 חודשי מאסר בפועל. למרות חומרת העבירות, חרג בית המשפט ולא גזר מאסר בפועל בשל מצב הרפואי של הנאשם,
וכן בחלוף 5 שנים מאז האירוע ללא עבירות נוספות, עוד נלקח בחשבון כי יש לו 4 ילדים קטינים שעלולים להיפגע מכליאת אביהם. לאור הדברים נגזרו עליו 6 חודשי מאסר על תנאי בלבד, פיצוי כספי לרופאה בסך 2,000 ₪ ופיצוי למאבטח על סך 750 ₪.
השופטת וקסלר: "כשהברירה היא בין כליאתו של הנאשם בין סורג ובריח ובין הסתפקות בעונש צופה פני עתיד בצד עונשים כספיים, מצאתי לגזור את הדין בברירה המקלה יותר".

תגובת עו"ד אביחי חג’בי שייצג את הנאשם: "מדובר במעגל שוטה של מחלה. בסופו של דבר כולם נפגעו, גם הרופאה שהותקפה וגם הנאשם שבריאותו הנפשית והגופנית הובילה אותו לאותה נקודת שבירה. בית המשפט זיהה את המציאות המורכבת הזו והקל בעונשו, לא מתוך זלזול במעשה, אלא מתוך הבנה אנושית עמוקה למצוקה שהובילה אליו".






תגובה אחת
למה אני לא מאמינה לרופאים שם
התנפלו עליו וזלזלו בו והתעלמו מימנו