מגמת תקשורת אורט רחובות: התלמידים מחדדים צילום ולומדים לזהות אותו
אנו חיים בתקופה בה אנחנו מוצפים תמונות, מסרים ויזואליים וטקסטואליים ורובנו מתסכלים על תמונה מספר שניות ומדפדפים הלאה. תלמידי המגמה לומדים לפתח רגישות מיוחדת כלפי העולם סביבם. הם מחדדים את ההתבוננות שלהם על צילום ולומדים לנתח אותו ולזהות מסרים סמויים שמתגלים רק לאחר התבוננות מעמיקה.
בתחילת דרכם לומדים התלמידים מושגי יסוד בסיסיים בעולם הצילום. מהי קומפוזיציה? מה חשיבותה בעולם האומנות בכלל והצילום בפרט? איזו השפעה פסיכולוגית צלם יוצר באמצעות צילום מזוויות נמוכה או גבוהה? איך יוצרים סיפור באמצעות תמונות? מתי מחליטים על צילום בצבע ומתי בשחור-לבן וכדומה.
התלמידים לומדים להביע את עצמם, את רגשותיהם ומחשבותיהם באופן ויזואלי, כלומר, ללא מילים.
הם לומדים מהו כוחו של צילום ומה הופך תמונה לאייקונית ונחשפים למגוון רחב של צלמים, לסגנונות צילום ולפרויקטים צילומים חשובים שחלקם עוררו את דעת הקהל, השפיעו על מקבלי החלטות וחוללו שינוי.
במגמה ציוד צילום, שמאפשר לתלמידים לחקור את המצלמה ולהתנסות בתפעולה. תוך כדי השיעורים מקבלים התלמידים משימות צילום, יוצאים ומתרגלים את החומר הנלמד.
בכיתה י"א מגישים התלמידים פרויקט חצי גמר. הם מתבקשים ליצור סדרת תמונות סביב נושא נתון (למשל, צילום החיים בצל הקורונה) ובתום תהליך הצילום הם בוחרים מספר תמונות (שלב האוצרות) שיוצגו כתערוכה ולצד התמונות הם מגישים טקסט קצר הנוגע לתהליך הצילומי שעברו.
בכיתה י"ב כל תלמיד מתבקש לבחור נושא שמרתק או מסקרן אותו כנושא לפרויקט גמר, שיגיש במהלך השנה. התלמידים יוצרים תיק הפקה שמורכב ממספר פרקים: תחקיר אודות הנושא הנבחר, סדרת צילומים, אוצרות וכתיבת סיכום (נייר עמדה).
התלמידים עוברים סדנאות צילום ייחודיות וחווייתיות, שמסייעות להם ללמוד את החומר דרך התנסות מעשית ובאופן מהנה.