פינת המנגל: הברכה של מתן דיל למינוי החדש, הקאמבק של יניב מרקוביץ', האירוע שאכזב את ליאם גולן והראל יעיש ועל החפלה היוונית שחגגו בחברה העירונית.
ראשון: יו"ר מרחב הסתדרות העובדים רחובות והסביבה, עודד עמרם, נפגש עם יו"ר הכנסת אמיר אוחנה בליווי אבי זרחי ומשה מזרחי. במהלך הפגישה סיכמו הצדדים על המשך שיתופי פעולה. אוחנה שיבח את פעילי רחובות על האחדות, ועמרם חיזק סיכם בדברים חמים: "הצלחתך הצלחתנו – נעשה הכל בשבילך".
ראשון: תושבי מרמורק חוו מטרד קשה מצעיר השכונה, אך חבר המועצה עו"ד שמואל בר דאנזאן, קיבל פניות והפעיל מיד את כל מערך החירום העירוני. הצעיר הועבר לקבלת טיפול בבית חולים אולם זה לא נגמר. בשעת לילה מאוחרת, שוחרר הצעיר ושב לשכונה, שמואל שוב הוזעק והפעם וידא שהוא יועבר לטיפול ארוך ויעיל בבית חולים נפש. שמואל זכה לשבחים מהתושבים, מחבריו למועצה ובווצאפ הקואליציה לאחר שאוה גור שיתפה:גיא צור: "אלוף", אורית שרגאי: "לגמרי", אפי בן גד: "אלוף העולם", שוקי קרומר: "כל הכבוד שמוליק", זהר בלום: "תותח", קארין ברגינסקי: "יישר כח שמוליק❣️", אביב איטח: "אלוף עולם שמוליק ❣️", אריק ליפסקר: "שמוליק מסור ואחראי, זכינו בך". השאר הגיבו בהמשך או שהיו עסוקים מדי ולא מצאו זמן לפרגן. אין ספק שמדובר במעשה אצילי של מסירות ודאגה אמיתית לקהילה מתוך רוח התנדבותית של ערבות הדדית.
ראשון: עירונוער במדע – אירוע מוצלח! עובדי מחלקת העירונוער בהובלת אבי יוספי ארגנו פעילות משפחתית ענקית לתושבי שכונת המדע במשך יומיים, עם מופע קסמים של דניאל הקוסם, עמדות מולטימדיה, טיקטוק, שולחנות משחק, מוזיקה והמון כיף לילדים והורים. בין אורחי הכבוד שהגיעו לפרגן: מנכ"ל חוויות גולן ביטון ואלי בן ברון, יו"ר ועד שכונת המדע, שגם גילו כשרון בענפי שולחן. אירוע שמח, צבעוני ומוצלח לכל המשפחה!
שני: מזל טוב, תומר "שותף" כהן! תומר היקר, יום הולדתך השנה מגיע עם התרגשות כפולה – לא רק שאתה חוגג עוד שנה של חיים מלאים בחיוכים, אנרגיה ונתינה, אלא גם בדרך לחגיגה הגדולה של חייך – חתונתך עם הודיה אברהם. מאות חברים ובהם אביבית בר זוהר ברכו:
"יום הולדת לתומי שלי, חבר ילדות שמגיל 15 סובל אותי. שרק תמשיך לחייך את החיוך הכובש שלך. ויאללה, הלכתי לתפור שמלה לחתונהההה וההתרגשות בשיא…" אביו מישל כהן כתב: "מזל טוב לילד היקר שלנו. כמו בכל שנה ביום הולדתך מתקשה לכתוב מה עוד צריך להגיד שלא אמרתי. הפעם, חודש וקצת לפני החתונה שלך ב"ה עם בחירת ליבך הודיה, על כן הברכה כפולה ומכופלת, ומאחל לכם להקים משפחה ובית טוב בישראל. ביחס ליום הולדתך הזה אני מברך אותך כמו שנתברכו אבותינו אברהם, יצחק ויעקב".
שני: הפנינג ענק למתנדבי ידידים ברחובות! בבית הספר הראי״ה ברחובות, נערך אירוע שמח לילדי ההורים המתנדבים, עם מתנפחים, משחקים ודוכני פופקורן, נקניקיות והמבוגרים גם נהנו 💛. מ"מ ראש העיר רחובות, אביב איטח, כיבד בנוכחותו ושיבח את המתנדבים על המסירות והעוגן האזרחי שהם מהווים בשגרה ובחירום. יותר מ-250 משתתפים נהנו מערב מלא חום, שמחה והוקרה לפנים היפות של רחובות!
שני: כפי שנחשף במנגל בשבוע שעבר – השרה מאי גולן ברחובות! השרה לשוויון חברתי, מאי גולן, המשיכה בפעילותה הבלתי פוסקת לצד ראשי ערים מרחבי הארץ, והדגישה: "נמשיך לפעול למען כלל האוכלוסיות המיוחדות שבסמכות משרדנו בכל רחבי המדינה 🇮🇱"
השבוע היא פרסמה את התמונה מביקורה בעיר רחובות לפני שבועיים, בה ביקרה ביוזמות חשובות לקהילה.

שלישי: מזל טוב למאמא מאיה! הפעילה החברתית ותושבת רחובות שחגגה היום 39 קיצים מלאים נתינה, מתיקות ואהבה לקהילה. מאחלים לך עוד שנים רבות של עשייה מבורכת, בריאות, אושר והמון רגעים מתוקים – בדיוק כפי שאת מעניקה לאחרים!
שלישי: רחובות על האש – מנגל של סלבים! הספר של הסלב הרחובותי, הראל יעיש, אירח בביתו את הזמר ליאם גולן וכוכב הרשת מאור גמליאל. בעוד שליאם והראל השקיעו בבשר משובח, גמליאל הגיע… עם בצל שעלה ארבעה שקלים בלבד – בצל כזה שהוא גרם לכל השכונה להשתעל מצחוק. צפו בסרטון שהפך לויראלי ברשת.

שלישי: צוותי המעונות חוגגים סוף שנה! צוותי המעונות של החברה העירונית רחובות, בהובלת אביה קפרא, מנהלת אגף החינוך הבלתי פורמלי, סיכמו את השנה בערב גיבוש חגיגי בסלון יווני. המנהלות והעובדות, שמובילות מדי יום את ילדי המעונות באהבה ובמסירות, נהנו מערב מלא צחוק, חוויה משותפת וחיזוק תחושת השייכות. אביה קפרא – על ההובלה, המסירות והאנרגיות החיוביות – מגיעה לך כל ההערכה!
רביעי: נציגי רחובות בכנס המועצות הדתיות. ראש המועצה הדתית רחובות, אבנר אקוע, וסגנו שאול גולדברג השתתפו בכנס המועצות הדתיות שנערך במלון כינר.
בין המשתתפים בכנס: הרב הראשי דוד יוסף, מנכ"ל המשרד לשירותי דת יהודה אבידן וראשי מועצות דתיות מכל הארץ. כנס מרכזי להחלפת ידע ושיתוף פעולה בין המועצות הדתיות בישראל.

רביעי: מרגש בקריית משה. טקס סיום י"ב של נערי ונערות עירונוער קריית משה נערך באווירה אינטימית ומלאת משמעות. הטקס סימל את הקשר העמוק שנרקם לאורך השנים בין אגף הנוער, בני השכונה ובני משפחותיהם – קשר של חיבוק, שותפות ולב אחד גדול. האירוע התקיים במעמד המשנה לראש העיר רחובות, דני מרשה, ובהובלת מנהל אגף הנוער, אבי יוספי. רגע של גאווה גדולה לנערים, למשפחות ולכלל הקהילה.
רביעי: חבר מועצת העיר רחובות, אריה ליפסקר, יצא עם משפחתו לנפוש בצפון, והצטלמה בפסגת הר אביטל, עם נוף עוצר נשימה לגבול הסורי ההולך ומשתנה לאור פעולות צה״ל באזור. רגע של טבע, שקט ונוף בלתי נשכח.
חמישי: לראשונה ברחובות: שיתוף פעולה מיוחד בין מחלקת הנוער של עיריית רחובות בניהולו של אבי יוספי, לבין תלמידי הישיבות יצא לדרך. במסגרת המיזם התקיימה פעילות חווייתית – טיול ג'יפים במדבר יהודה, בסבסוד מיוחד בעלות של 80 שקלים בלבד. היוזמה, שנעשתה בברכת הקודקוד של רחובות מתן דיל ובשיתוף חברי מועצת העיר רחובות החרדים אלדד גדסי, שי קזיוף ואפי בן גד, נועדה לתת מענה ותעסוקה לתקופת החופש "בין הזמנים" – לצד שיעורי תורה ופעילויות רוחניות מסובסדות.
שישי: בהתרגשות גדולה: רפ״ק רן כהן (43) מונה רשמית למפקד תחנת רחובות, לאחר כשנה שבה שימש כממלא מקום. בקרוב יקבל כהן את דרגת סגן ניצב בטקס חגיגי ומכובד. את כהן בירכו הקודקוד של רחובות מתן דיל, שהעניק לו רק לאחרונה תעודת הוקרה בישיבת המועצה, וגם אמו הגאה – שושנה. השמחה בבית משפחת כהן כפולה: אחיו שלום, בן 43, משמש אף הוא כמפקד תחנה בגזרת ירושלים – כך שבמשפחה אחת מתגאים כעת בשני מפקדי תחנות בדרגת סגן ניצב. רגע של כבוד וגאווה לעיר רחובות ולמשפחת כהן.
שישי: יום לפני שמלאו לו 50, הזמר והמלחין הרחובותי המוכשר, אביב חלימי, בחר לחגוג בדרך אחרת – בהגברה ובהופעה באירוע מרגש שיזמה קרן מונדר מניר עוז, ממשפחה שנפגעה קשות באסון 7.10: האח נרצח, האב נרצח בשבי, והאם, האחות והאחיין שבו הביתה באחת הפעימות הראשונות. ״כל זה קרה יום לפני יום ההולדת ה-50 שלי״ – סיפר חלימי בהתרגשות. מעשה של נתינה וחיבור שהפך את חגיגת יום ההולדת שלו למשמעותית ומוארת במיוחד. המון מזל טוב אביב.

שישי: קאמבק רגע לפני שבת. יו"ר האופוזיציה ברחובות, עו"ד יניב מרקוביץ', חוזר לרשתות החברתיות אחרי כמעט שנה של הפסקה. בפוסט אישי כתב: ״סוף סוף היה לי זמן למשפחה, לעסקים וכמובן לנסיכה הקטנה שלי". בעיר כבר לוחשים – זה לא רק געגוע לפיד, אולי גם חימום מנועים פוליטי…ימים יגידו.

שישי: ברכות לקהילת בית הכנסת ״היכל דור עמוס״, שזכתה בטורניר הכדורסל העירוני לבתי הכנסת לאחר גמר מותח מול קהילת ״שמחת יחיאל״. הטורניר, שהפך למסורת קהילתית, התקיים לזכרו של דוד קפרא ז"ל, אביו של דובר משרד האוצר ותושב רחובות, שמלווה את המיזם. במהלך האירוע השתתפו חבר המועצה אמיתי כהן ומ"מ ראש העיר, אביב איטח, בהדגשת חשיבות האחדות ורוח הספורט בעיר.
שבת: מזל טוב ללימור דהן! לימור דהן, אחות אחראית במחלקת יולדות במרכז הרפואי קפלן ברחובות, חגגה יום הולדת 54 – וגם הפכה לסבתא מאושרת מבנה ירדן וכלתה יובל. 💛 מאחלים לה בריאות, אושר ושפע של רגעים מתוקים עם הנכדה והמשפחה כולה!



















