בירושלים בחופש הגדול הקודם (2017) נפגעו הכי הרבה ילדים בארבע השנים האחרונות, בחיפה הכי הרבה נפגעים זה שלוש שנים, ברמת גן ובבני ברק הכי הרבה נפגעו בחופש הגדול זה שמונה שנים. ברחובות כאמור נפגעו 13 ילדים ובני נוער אך כולם נפצעו באורח קל.
על פי נתוני עמותת אור ירוק בתחום העירוני, נפגעו קרוב לאלף ילדים ובני נוער (0-19) בחופש הגדול הקודם, מתוכם תשעה נהרגו. בקיץ 2017 (יוני-אוגוסט) נפגעו הכי הרבה ילדים ובני נוער בתחום הערים והישובים מזה ארבע שנים. בירושלים נפגעו בתאונות דרכים 105 ילדים ובני נוער בשלושת חודשי החופש הגדול בשנת 2017, בתל אביב 50 ובחיפה 44 ילדים ובני נוער היו מעורבים בתאונות דרכים בחופשת הקיץ הקודמת.
בחופש הגדול נמצאים תלמידים וילדים רבים ללא מסגרות, משחקים בחוץ ונהנים מבילויים בבריכה, בים, בטיולים ובשיטוט ברחובות, מצב זה הופך אותם לחשופים ופגיעים יותר לסכנות בכבישים. מדי שנה נפגעים בחודשי החופש הגדול בממוצע 1,600 ילדים ובני נוער בתאונות דרכים ברחבי הארץ. נתון קשה זה מבטא את הסכנות בדרכים אליהן חשופים אותם ילדים ונערים (גילאי 0-19) בחודשים שאמורים להיות עבורם המהנים ביותר בשנה.
על פי נתוני עמותת אור ירוק המבוססים על נתוני הלמ"ס. בחופש הגדול בשנה שעברה (2017) נהרגו 23 ילדים ונערים בישראל, זו השנה בה נהרגו הכי הרבה ילדים ונערים בחופש הגדול מזה שש שנים ולבד משנת 2010 בה נהרגו 24, זהו גם מספר ההרוגים הגבוה בעשור החולף.
ברחובות נפגעו 13 ילדים ובני נוער בתאונות דרכים בחופש הגדול בשנת 2017 ,כולם נפצעו באורח קל.
ארז קיטה, מנכ"ל עמותת אור ירוק: "החופש הגדול הוא זמן בו הילדים נמצאים בסיכון גבוה להיפגע בתאונות דרכים. הם נמצאים בחוץ, משחקים ללא השגחה וללא מסגרות שתגונן עליהם. כדי שהילדים שלנו יעברו את החופש בשלום, משרד התחבורה והבטיחות בדרכים, בסיוע הרשויות המקומיות, צריך להגביר את ההסברה בנושאים כמו חציית כביש ורכיבה בטוחה על אופניים ועוד. בנוסף צריכות הרשויות לדאוג להתקנת פסי האטה בסביבות ריכוז גבוה של ילדים ובני הנוער שירסנו את מהירויות הנסיעה של הרכבים ויוכלו למנוע מספר גדול של תאונות ונפגעים".