ערב הוקרה למנהל המיתולוגי של הפועל רחובות שייקה בלום ז"ל

ארז שרווינטר

בעלים, מנכ"ל ועיתונאי בקבוצת ניוז
שייקה בלום ז"ל

בנות הכדוריד של הפועל רחובות יחד עם המשפחה ייערכו ערב זיכרון והוקרה למנהל המיתולוגי של הפועל רחובות, שייקה (ישעיהו) בלום ז"ל שהלך לעולמו לפני כשנה במרץ 2017 בגיל 89. האירוע יערך בומצאי שבת  (12.5) באשכול הפייס (חנה אברך) ברחובות החל מהשעה 20:30. הציבור מוזמן.

קצת יותר מלפני שנה נפל אבל כבד במועדון הכדוריד של עירוני רחובות עם היוודע דבר הליכתו של שייקה(ישעיהו) בלום ז"ל והוא רק בן 89 בלבד.  כמי שגידל עשרות שחקנים ודורות רבים של שחקני כדוריד בעלי שם כמו הראל מוריץ,מישה יוסיפוביץ,אלוני גמליאל,נתן פרי,שחר הבר,איתן מדמוני,אריק משיח,שרה אברהם,רונית שטייגר ועוד המון שקצרה היריעה מלרשום את כולם. בלום,  ששימש שנים רבות כמנהל קבוצת הבוגרים הנוער של הפועל רחובות והן מנהל נבחרת ישראל בכדוריד נשים ונערים .ונחשב לדמות ידועה ואהודה בקרב תושבי העיר .

ישעיהו,שייקה בפני רבים שלא מעט שנים עשה במגרש הפתוח בהפועל רחובות ששכן במגרש "איצטוני" של הפועל מרמורק היה אהוד ומסור ,ותמיד נתן את עצמו למען הקבוצה ולכל שחקן צעיר או מבוגר הוא היה אוזן קשבת וגם שהפסיק לעבוד במועדון הוא תמיד התעניין בשלום הקבוצה ודאג בשלום השחקנים. "הוא היה איש יקר ואהוב על הבריות" ספדו לו רבים מחבריו על הקבר הפתוח ולכולם היה ברור כי זה רק שאלה של זמן עד שייערך ערב הוקרה לזכרו של מנהל הקבוצה. בתקופה האחרונה הנושא קרם עור וגידים מצד קבוצת הנשים האגדית של הפועל רחובות שעשתה חיל בתחילת שנות ה-70. כאשר בשנת 1972 זכתה בדאבל שכללה עוד שני זכיות בכתר האליפות בשנים 1976 ו-1977. וארבע זכיות בגביע המדינה בשנים 1969,1972,1974,ו-1975. בשנת 2007 חגג בלום את יום הולדתו השמונים והבנות ארגנו לכבודו מסיבה ,שהפכה לכנס מרגש ומלהיב של קבוצת הנשים.

יש לציין שגם בנו,זוהר בלום מחזיק תיק החינוך בעיריית רחובות וסגן ראש העיר ניסה גם הוא את מזלו בענף הכדוריד בצעירותו.
בעירוני רחובות.
בלום, שאביו שרד את השואה כילד הרגיש סגרת מעגל בעקבות פעילות שיזם – חילופי משלחות נוער בין רחובות לעיר אוסנבריק בצפון גרמניה. מאות בני נוער נסעו לגרמניה, נפגשו עם בני נוער גרמנים, ביקרו במחנות הריכוז והיו גשר לשלום בניסיון לבנות עולם חדש בלי מלחמות. מאות בני נוער גרמנים ביקרו בארץ והפכו שגרירים של רצון טוב למדינת ישראל.
פעילותי עם העיר אוסנבריק התקיימה עד שנת 1982 – אז נחתם חוזה הידידות בין העיר רחובות לעיר היידלברג. הוא הצטרף לאגודת הידידות, ומאז המשכתי בפעילות עם היידלברג ורחובות.לפני כשנה בשנת 2016 ערך ביקור יחד עם בנו ,זוהר שליווה את משלחת תלמידי י"ב מתיכון למדעים ותיכון קציר, במסע הקשה והחשוב לפולין. במחנה אושוויץ- בירקנאו.

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *