פרסום ראשון: על שם מי ייקרא הרחוב הבא יוסי שריד או הרבנית מרגלית יוסף

ארז שרווינטר

בעלים, מנכ"ל ועיתונאי בקבוצת ניוז

ועדת השמות תתכנס מחר (שני) ברוח מתוחה ובראשה ראש העיר רחמים מלול.

רחמים מלול. דילמה לא פשוטה בכלל

הועדה תידון בעשרות פניות של תושבי חוץ ופנים שמבקשים להנציח במגוון אפשרויות את יקיריהם, חלקם ביקשו על שם רחוב, חלקם על שם ככר ויש גם שביקשו להנציח בצורת הנחת מצבה.

(יעל בק- צילום מעמוד הפייסבוק)

על סדר היום צפויים להיות נושאים טעונים, אחד הנושאים הוא קריאת שם רחוב שמבקש חבר המועצה לשעבר אפרים וייס (דגל התורה) על שם הרבנית מרגלית יוסף ז"ל (אישתו של הרב עובדיה זצ"ל). הנושא השנוי במחלוקת נדחה בחודש מאי אשתקד מהסיבה שחברת המועצה יעל בק (מרץ) הציעה לדון האם זה ראוי להנציח אשת איש ציבור בשל פעלי בעלה. וייס ציין בבקשתו שדבריה של בק השליכו גם להנצחת סוניה פרס ז"ל.  וייס "עיני איני צרה בהנצחת זכרה של הגב' פרס. אך יורשה לי לבקש שאם במידה יאשרו חברי הועדה בקשה זו, או אז אבקשכם לקיים דיון מחודש להנצחתה של הרבנית מרגלית יוסף". הרחוב עליו מדבר וייס נמצא במזרח העיר, בשכונת קרית דוד, הרחוב האמור מוביל למעונות הקרויים על שמה של הרבנית מרגלית יוסף ז"ל אשר מכונים "רשת מעונות מרגלית".

הרבנית מרגלית יוסף

הצעות נוספות של אזרחים לועדת השמות הם על שם שלושה לוחמי לח"י שגרו סמוך לרחובות בית הפועלים ולוין אפשטיין.

אב"א אחימאיר

בקשה נוספת שתידון היא קריאת שם רחוב על אב"א אחימאיר שהיה ממנהיגיה האידיאולוגיים בתנועתו של ז'בוטינסקי. את הפניה יזם בנו, יוסי אחימאיר שמכהן כיו"ר מכון ז'בוטינסקי בישראל.

הרב יורם אברג'ל

כיכר נוסף שפנו אזרחים נמצא ברחוב זכריה מדא"ר פינת רחוב כובשי החרמון. הכיכר נבנה לפני מספר שנים וכעת מבקשים לקרוא אותו על שם הרב יורם אברג'ל.

מייג'ור פרנק טאוורס

בקשה נוספת שתידון בועדה היא קריאת שם כיכר ברחובות על שם מייג'ור פרנק טאוורס שסייע בהצלת רכבת שעליה כ-2500 אסירים יהודים ממחנה הריכוז ברגן בלזן שיועדו להשמדה לקראת סוף מלחמת העולם השניה באפריל 1945.

 

משפחת עבדי משכונת קרית משה מבקשת הצבת אנדרטה בשכונה שתשמש גם לצרכים חינוכיים. רינה, אימו של דוד כבל ז"ל שכלה את בנה שנרצח 2014  והיא מבקשת להנציח את הכיכר הסמוך לביתה בשכונה. דוד נרצח בשכונה במהלך קטטה, חבורת צעירים שיכורים התגרתה בו, תקפה אותו ודקרה אותו בכל חלקי גופו.

בית האסמים רחובות

בקשה מרגשת נוספת הוגשה להנצחת שמם של הלל וחסיה וידס שהיו החנוונים הראשונים של רחובות. חנות המכולת שלהם היתה בבית האסמים ברחוב יעקב ברחובות. החנות נפתחה ב-1940 עד- 1985. ביתם שהגישה את הבקשה ציינה " מן הראוי שבמסגרת שימור המבנה יהיה מקום להנצחת הורי שהיו מותיקי רחובות".

מבנה השוק החדש

בקשה נוספת שהוגשה היא מצד דביר שטריקר שמבקש לקרוא למבנה השוק העירוני החדש, על שם אביו משה שטריקר שהיה סגן מנהל מחלקת הגביה בביטוח לאומי בעיר רחובות. משה היה פעיל במכבי רחובות בכדור-יד ובמכבי רחובות בטניס שולחן. עוד היה משה שטריקר חבר בועדת מים ובועדות שונות בעירייה והיה פעיל מרכזי במפלגת הליכוד ברחובות. בנוסף, תיווך בין סוחרי השוק לעירייה כשנקלעו למחלוקות.

 

 

 

 

 

 

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *