קופת-חולים מכבי משיקה "רופא רובוטי"

ארז שרווינטר

בעלים, מנכ"ל ועיתונאי בקבוצת ניוז

מדובר באפליקציה לחיפוש מידע רפואי מותאם אישית לקראת או במקום ביקור רופא, שנועדה להחליף חיפוש מידע רפואי באינטרנט. השירות יהיה פתוח למבוטחי כל הקופות באופן חינמי וללא פרסומות.

קופת חולים מכבי בשיתוף מוריס קאהן למחקר וחדשנות השיקה אתמול (שלישי) את K Health  אפליקציה לחיפוש מידע רפואי חדשנית, המבוססת על עיבוד חכם של נתונים שנצברו בעשרות מיליוני ביקורים אצל רופאי משפחה. המותאם אישית לקראת או במקום ביקור רופא.  כדאי להוריד,  היות והשירות יהיה פתוח למבוטחי כל הקופות באופן חינמי וללא פרסומות.
עד כה חיפוש מידע רפואי ברשת טמן בחובו לא מעט בעיות, ואחת העיקריות היא מידת האמינות של המידע. כשאתם חווים תסמינים כלשהם ורצים לחפש מידע ברשת, אין לכם מושג עד כמה המידע שליקטתם הוא אמין ועד כמה הוא תקף לגביכם. במרבית המקרים גם לא תוכלו לקבל קצה חוט ממוקד דיו. וסביר להניח שתפתחו חרדה ממה שתקראו ברשת.
האפליקציה k  שמבוססת על שיתוף פעולה בין מכבי שירותי בריאות והסטרטאפ K Health, מבצעת הליך תשאול חכם וידידותי של המשתמש. במהלך התשאול הוא נשאל שאלות פשוטות וברורות, ולאור התשובות שהוא מסמן כתקפות עבורו, המנוע החכם בודק מה אמרו רופאי המשפחה למטופלים במקרים דומים לשלו.
כיוון שבסיס המידע שבידי המערכת מושתת על כמות אדירה של מקרים אמתיים שנאספו אנונימית , הרי שמידת האמינות של התוצאות שהיא מספקת גבוהה ביותר. עם זאת, ברור שאין האפליקציה מחליפה ייעוץ רפואי מקצועי.
את החברה מובילים המייסדים השותפים אלון בלוך, רן שאול וישראל רוט. אריאל לבנטל מוביל את פיתוח הבינה המלאכותית.
האפליקציה מבוססת על אלגוריתם מתוחכם שפותח על ידי צוות רחב של מתמטיקאים ורופאים. האלגוריתם "למד" את המידע מביקורי הרופא שכבר בוצעו. עם כל שימוש נוסף באפליקציה הוא ישכלל את הידע שלו וידע לדייק עוד יותר את השאלות שיציג למשתמש הבא.
לדברי פרופ' ורדה שלו, ראש מכון מכבי ומוריס קאהן למחקר וחדשנות, שהובילה מטעם מכבי את פיתוח האפליקציה, המטופלים יוכלו לקבל בעזרת האפליקציה מידע רפואי בעל שיעור אמינות שאין דוגמתו ברשת. מידת האמינות ברורה לאור זאת שמדובר על ניתוח נתונים שנאספו ממאות מיליוני ביקורי רופא שהתקיימו במכבי ב-25 השנים האחרונות.
טוני כהן, ראש אגף שירות ושיווק במכבי, שיזמה את שיתוף הפעולה בין הסטארטאפ למכבי אמרה: "המטופל רוצה לדעת יותר וזו זכותו. ארגוני בריאות רבים נלחמים נגד התופעה של חיפוש מידע באינטרנט, אבל הם טועים ולא נכון ללכת נגד התנהגות אנושית בסיסית. הסקר מראה שלמטופל יש צורך אמיתי ומשמעותי. מכבי מביאה פתרון ממעלה אחרת – רלוונטי, מבוסס על ביקורי רופא אמיתיים ומותאם למאפייני המשתמש".
השימוש באפליקציה מיועד לבוגרים, והוא אינו כרוך ברישום או במתן פרטים אישיים, אם כי תתבקשו לספק למערכת גיל ומגדר. האפליקציה זמינה להורדה ללא תשלום מחנות אפל (אפ-סטור) ומהחנות של גוגל (גוגל פליי).

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *