בית המשפט המחוזי מרכז גזר עונש של עבודות שירות בלבד לסגן מנהל שהורשע בעבירות מין חמורות בתלמידיו
בית המשפט המחוזי מרכז–לוד גזר לאחרונה את דינו של אלון חריף בן 60, סגן מנהל ומחנך לשעבר במערכת החינוך בעיר, שהורשע במסגרת הסדר טיעון בשורה של עבירות מין חמורות שביצע בתלמידיו הקטינים לאורך שנים, תוך ניצול תפקידו ומעמדו החינוכי. חריף הורשע בחמישה אישומים, בהם אינוס, אינוס קטין, מעשים מגונים בכוח ומעשים מגונים בקטינים תוך ניצול יחסי חינוך. על פי כתב האישום המתוקן, המעשים בוצעו במספר תלמידים, חלקם בני 14–16, וגרמו לנפגעים פגיעות נפשיות קשות ונזק ארוך טווח.

במהלך הדיון, ובדברו האחרון בפני בית המשפט, הביע חריף חרטה וצער על מעשיו, ואמר: “אני מצטער על מה שעשיתי ומבין היום את הפגיעה והכאב שנגרמו”.
הצדדים הגיעו להסדר טיעון חריג, בין היתר בשל חלוף זמן של כ־20 עד 28 שנים מאז ביצוע העבירות, קשיים ראייתיים משמעותיים ושיהוי ממושך בהגשת כתב האישום. במסגרת ההסדר הודה הנאשם במלוא המעשים, נטל אחריות והפקיד מראש פיצוי בסך כולל של 350 אלף שקלים לנפגעי העבירה.

שניים מהמתלוננים שנכחו בדיון תיארו את הטראומה והנזקים הקשים שנגרמו להם, וציינו כי הסכמתם להסדר נבעה מהרצון לסיים את ההליך, לקבל הכרה מלאה במעשים ולסגור מעגל. הרכב השופטים קבע כי מדובר במעשים חמורים במיוחד שבוצעו כלפי קטינים תוך ניצול אמון וסמכות, אך החליט לכבד את הסדר הטיעון.
בסופו של דבר נגזרו על חריף 9 חודשי מאסר שירוצו בעבודות שירות, מאסרים על תנאי והעברת הפיצויים לנפגעים.

עו"ד ירון פורר שייצג את אלון חריף מסר: "למרות הזמן המשמעותי שחלף, מרשי מתוך רצון להימנע ממשפט ממושך שיכלול העדת מתלוננים, בחר להודות תוך שהתביעה הסכימה להשית עליו עונש שלא יכלול רכיב מאסר בפועל".






2 תגובות
מתי ישיבת הדרום יתנצלו בפני עשרות התלמידים שהותקפו על ידי אלון חריף?
כבר אין מה להתפלא מבתי המשפט המון פדופילים סביבנו