חושדים שקיבלתם טיפול רפואי לקוי? ייתכן שיש לכם עילה לתביעה

buypostil

קרדיט לתמונות PIXABAY

—תוכן שיווקי—

טעויות קורות כל הזמן, אך יש טעויות שעלולות לעלות לנו ביוקר. משפט זה נכון במיוחד במקרים שבהם רופאים טועים במהלך טיפול, וטעות זו עלולה לגרום למטופל נזק לא הפיך. אם אתם חושדים שרופא העניק לכם טיפול רפואי רשלני, תדעו שיש למי לפנות ואפילו לקבל פיצויים על המקרה. במאמר שלפניכם נסביר על אודות רשלנות רפואית וסוגיה השונים, וכן נפרט את השלבים של תביעה בגין רשלנות רפואית.

מהי רשלנות רפואית?

רשלנות רפואית מוגדרת כאי נקיטת מידת הזהירות הסבירה בעת מתן שירותים רפואיים, הגורמת לנזק למטופל. יש כמה סוגים של רשלנות רפואית:

  1. אי נקיטת הליכים סטנדרטיים – סטייה מהפרקטיקה הסבירה לטיפול באדם, חוסר עריכת בדיקות מקובלות או נקיטת שיטות טיפוליות שאין צורך בהן.
  2. רשלנות באבחנה – מתן אבחנה שגויה באופן מוחשי ומובהק. ראוי לציין כי לא כל טעות באבחון היא רשלנות רפואית, אלא רק טעות שאינה סבירה.
  3. רשלנות בהסכמה מדעת – הימנעות ממסירת כל המידע הדרוש למטופל לצורך החלטה בעניין דרך הטיפול המיטבית. הרופא מחויב למסור למטופל את כל המידע הרלוונטי לטיפול ולתוצאות האפשריות שלו, ואם אינו עושה כך קיימת עילה לרשלנות רפואית.
  4. הולדה בעוולה – ייעוץ, אבחנה או פענוח רשלניים אשר גרמו להולדת תינוק בעל מום או מוגבלות בלי שההורים ידעו זאת טרם הלידה.

בעת בחינת תביעות רשלנות רפואית , בודקים אם התקיימו כל יסודות הרשלנות:

  • הפרה של חובת הזהירות הסבירה המצופה מהגורם המטפל
  • נזק למטופל הנגרם מהטיפול
  • בדיקת הקשר הישיר בין ההתרשלות לבין הנזק הנגרם

הליך תביעה על רשלנות רפואית

אפשר להגיש תביעה על רשלנות רפואית עד שבע שנים מהרגע שבו התבצע ההליך הרפואי שגרם לנזק. אם הנזק מתגלה מאוחר יותר ממועד הליך זה, אפשר לתבוע עד שבע שנים מיום גילוי הנזק. הליך התביעה מורכב משלושה שלבים עיקריים:

שלב ראשון – איסוף התיעוד הרפואי

התובע צריך לאסוף את כל התיעוד הקשור למקרה הנידון דרך הרופא או המוסד הרפואי שטיפלו בו, אשר יוכיח כי נגרם נזק כתוצאה מטיפול רשלני. הרשומות הרפואיות כוללות מסמכים המתעדים את מצבו הרפואי של החולה, כמו תיק רפואי, צילומים, גיליון אשפוז ועוד. רצוי להתייעץ עם עורך דין המתמחה בתביעות בתחום הרשלנות הרפואית, אשר יעזור לכם לאסוף ולברור את המסמכים הרלוונטיים.

שלב שני – חוות דעת ממומחה רפואי

לאחר איסוף החומר הרלוונטי, יש לבסס את טענת התביעה באמצעות צירוף של חוות דעת ממומחה העוסק בתחום הרפואה שבו התבצעה הרשלנות הרלוונטית, אשר תקבע שאכן התקיימה רשלנות רפואית ותעריך את היקף הנזק. אם בחרתם להיעזר בעורך דין, הוא יכול להפנות אתכם למומחה רפואה רלוונטי, ולאחר קבלת חוות הדעת ואיסוף כל המסמכים הוא יעריך אם יש עילה להגשת תביעה.

שלב שלישי – הגשת התביעה לבית משפט

את כל המסמכים והאישורים יש לצרף לחוות הדעת ולהעביר לבית המשפט להמשך טיפול. תביעה על סכום של 2.5 מיליון ש"ח או פחות תוגש לבית משפט השלום, ותביעה בסכום גבוה מזה תוגש לבית משפט המחוזי.

לסיכום

רשלנות רפואית מוגדרת כפעולה לא סבירה שביצע גורם רפואי, אשר גרמה נזק למטופל. פעולה זו יכולה להיות חוסר עריכת בדיקות מתאימות, מתן אבחנה שגויה, הימנעות מלשתף את המטופל במידע רלוונטי או גם במקרים של טיפול לקוי בהיריון ובלידה כמו חוסר גילוי מום בעובר עד הלידה. אם נתקלתם ברשלנות רפואית או שאתם חושדים שעברתם טיפול רשלני, דעו כי ניתן להגיש תביעה בעזרת איסוף המסמכים הרלוונטיים והגשתם לבית משפט בצירוף חוות דעת מרופא מומחה. אם בית המשפט מתרשם כי נגרם נזק עקב טיפול לא הולם, יקבל המטופל פיצויים כספיים.

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עקבו אחרינו

כתבות אחרונות