רחובות: קמפוס קיץ לחיזוק לימודי והעשרה חברתית התקיים במסגרת תוכנית "ספייס" להכנה לבגרות איכותית ליוצאי הקהילה האתיופית.
התוכנית פועלת בעיקר בקרב יוצאי הקהילה האתיופית, בארבעה בתי ספר על יסודיים, בקבוצות של 6-9 תלמידים לכל היותר, מה שמאפשר עשייה משמעותית ואיכותית מול התלמידים. המסגרת הלימודית כוללת כ- 4 שעות לימוד אקדמאיות לכל תלמיד, סדנאות העצמה אישית ופעילות הפגה, פעמיים בשבוע. הפעילות מתקיימת בתוך בית הספר לאחר שעות הלימודים, בהתאם לתוכנית הלימודים של משרד החינוך, בדגש על מקצועות הליבה- לשון והבעה, אנגלית ומתמטיקה. בנוסף, ניתן תיגבור בכל מקצוע לפי הצורך של התלמידים. בין היתר, התוכנית כוללת מרתוניים לימודיים לקראת כל מועד של בחינות בגרות, כחלק מההכנה ובחודשי הקיץ מתקיימת פעילות משולבת של הכנה לימודית לקראת השנה הבאה ופעילות העשרתית אטרקטיבית ומאתגרת.
במהלך חודש יוני התקיים מפגש של צוות התוכנית עם הורי התלמידים ובימים אלו הסתיים קמפוס הקיץ, שהתקיים במהלך שלושה שבועות, בהם נהנו התלמידים מלמידה יומיומית רציפה בשעות הבוקר לצד פעילות חברתית רבה ומגוונת כגון פעילות ODT, מציאות מדומה, פארק אקסטרים, קארטינג ועוד.
צוות התוכנית כולל מנהל התוכנית ברמה העירונית, רכזת יישובית, רכזים ומורים כאשר השותפים העיקריים הם: הפרויקט הלאומי לקהילה האתיופית בישראל, משרד החינוך, משרד הקליטה עיריית רחובות- אגף החינוך, רשת חוויות והחברה למתנסים. "אנו רואים בשיתוף הפעולה עם בתי הספר ביחס לתלמידי התוכנית מתן שיווין הזדמנויות אמיתי באמצעות מקסום הישגים וזכאות לבגרות תוך דגש על בגרות איכותית המאפשרת לבוגרי התוכנית ניעות חברתית ותעסוקתית חיובית עתידית. התלמיד עומד במרכז העשייה, צוות התוכנית מתאים את המענים הלימודיים והחברתיים לצרכי התלמידים על מנת ליצור מענים אפקטיביים", מסרה לימור רונן הרכזת היישובית.
יניב מרקוביץ', המשנה לראש העיר ויו"ר רשת חוויות, אומר כי: "תכנית הקיץ מאפשרת רצף לימודי וחברתי, שתורם גם להישגים וגם בפן החברתי. השילוב בין מסגרות החינוך הפורמלי והבלתי פורמאלי, מאפשר המשך עבודה עם התלמידים וליווי אישי, תוך שיתוף פעולה עם ההורים, דבר שתורם להתפתחות וצמיחה אישית, זאת מעבר להישגים לימודיים. מנתוני התוכנית עולה כי בשנת תשע"ח מתוך 50 תלמידים בתכנית, 49 הינם זכאים לבגרות, זהו נתון מדהים לנוכח המאמץ וההשקעה הרבה של צוות התוכנית".
זוהר בלום, סגן ראש העיר, מחזיק תיק החינוך מסביר כי: "צוות התוכנית עומד בקשר ישיר עם צוות המורים של בית הספר ומקבל תמונת מצב על התלמידים מה שמאפשר תכנון מסגרת הלמידה באופן מתאים למסגרת הלמידה הבית ספרית במהלך השנה. בכל יום, לאחר שעות הלימודים קולט צוות הרכזים והמורים את התלמידים וממשיך עימם בלמידה אישית ובקבוצות קטנות. בנוסף ללמידה היומיומית, התלמידים נהנים מפעליות חברתיות, פעילויות גיבוש והעצמה אישית".